19. srpna 2016

#TheatrumKuks: BeBaroque

http://theatrum-kuks.webnode.cz/
THEATRUM KUKS 2016 - festival barokního divadla, opery a hudby

Pokračujeme ve festivalovém výletování. Po Sobotce a Hronově směr Kuks (všimněte si, že dramaturgicko-geograficky se držíme Královehradeckého kraje). A to na - pro náš blog poněkud netradiční - festival Theatrum Kuks, festival barokního divadla a hudby.

Letos je to jeho patnáctý ročník, takže oslava. A navíc - tento festival je poměrně úzce spjatý se souborem Geisslers Hofcomoedianten. A oni také čirou náhodou slaví patnáct let existence. Takže oslava na druhou. Uznejte, že u něčeho takového nemůžeme (a nechceme) chybět, a proto jsem se vyslala na pionýrskou blogovací misi.

V historii tohoto festivalu i souboru Geisslers Hofcomoedianten mám poněkud mezery, ale to vy určitě také, takže se možná - dá-li pánbůh (kdo jiný, když baroko) - o ní něco z mého zpravodajování dozvíte. Každopádně festival se koná ve dnech 23. - 28. srpna. To máme za pár, takže pokud nevíte, co s koncem prázdnin, Kuks je jen dvě hodiny cesty od Prahy a prý je to tam moc krásné. Pokud vás tento argument nepřesvědčil, tak vás možná přesvědčí program, který naleznete v odkazu, jež se (jako tradičně u festivalů) ukrývá pod vrchním bannerem.

Program obsahuje i oficiální premiéru inscenace LoutnaCZ Geisslers Hofcomoedianten, o níž si můžete poslechnout v pořadu Mozaika na Českém rozhlase. A pokud i přesto máte jiné plány a nehodláte je měnit, sledujte divědní deníček z jednoho barokního festivalu. V něm se můžete těšit na glosy a postřehy z jednotlivých dnů, na jednotlivá divadelní představení (do hudby se příliš pouštět nebudu, přeci jenom, je o katedru vedle) a možná na nějaká ta videa. Ráda bych se pokusila o rozhovor, kde byste se mohli dozvědět něco o té historii. S kým, to se nechte překvapit. Sledujte nás a náš facebook, stejně jako stránky a facebook festivalu.

#BeBaroque

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.