18. září 2015

...příští vlna/next wave...

...příští vlna/next wave... - Teroristé a démoni

Na rozjezd nové divadelní sezóny můžete zavítat na festival ...příští vlna/next wave... Koná se na různých tradičních (Venuše ve Švehlovce, Vila Štvanice) i netradičních místech (Nákladové nádraží Žižkov, Rohanský ostrov - Přístav 18600, Perla ve Vraném nad Vltavou) v Praze od 18. do 29. září.

Letošní, již dvacátý druhý ročník festivalu se nese v duchu tématu Teroristé a démoni. K tomu dramaturgyně festivalu Lenka Dombrovská dodává: „Mnoho inscenací, které uvedeme, nebude hladit diváky po srsti, a právě proto jsme je vybrali. Chceme diváky provokovat, donutit je přemýšlet nad sebou i světem kolem. Některé projekty budou diváky nutit ke spoluúčasti, budou burcovat svou formou. Jiné mají jako hlavní téma bezpráví, násilí, manipulaci.“

A jaká že to jsou, ta teroristická a démonická představení? 27. a 28. září rozhodně nepropásněte jedinečnou příležitost vidět inscenaci Miroslava Bambuška a Petra Krušelnického Quatro Mother Fucker, která bude uvedena pouze v rámci festivalu! Festival zahájí pětihodinová performance Endless Composition Jozefa Fručka a třiceti dřevěných trámů (to zní vskutku démonicky. Nebo teroristicky?). Ve Vile Štvanice například uvede Divadlo Letí hru současné německé autorky Felicie Zeller Rozhovory s astronauty. Toužíte-li po Depresivních dětech toužících po penězích, stavte se 21. září v osm večer ve Venuši ve Švehlovce, kde uvedou premiéru inscenace Kabaret de Sade (všimli jste si, kolik slavných osobností už má svůj kabaret?). A po páté a naposledy: Z Brna přijedou do Venuše ve Švehlovce Simona Petrů a Zuzana Patráková se svou inscenací Daemoni, která vychází ze života a díla "divadelních démonů" Jiřího Mahena a Bořivoje Srby. Sounds good!

Čeká vás mnoho divadla, performancí, nadzdvihávání, hudby, jedno předávání poct: v Teatro NoD, 25. září, budou uděleny a rozdány Pocty za alternativní počiny v uplynulé sezóně. Večer bude v režii Jiřího Adámka a jeho divadelní skupiny Boca Loca Lab. Jste-li lační po dalších informacích, navštivte webové stránky festivalu ...příští vlna/next wave.... A pokud si chcete rovnou koupit lístky, předprodej zajišťuje goout.cz. Odkazy na vstupenky na jednotlivá představení najdete v programu na webových stránkách festivalu.

Ve spolupráci s Divadelními novinami (jejich webovou verzí) budu já společně s Lukášem Křížkem reflektovat většinu festivalových dní. Na některé naše texty se tak můžete těšit i netěšit ve festivalovém zpravodaji Tsunami, na blogu DN a samozřejmě také zde, u nás. Za tuto jedinečnou příležitost děkujeme Lence Dombrovské.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podepisujte se prosím celým jménem, popřípadě jeho vhodnou částí. Děkujeme.